Catatan

Tunjukkan catatan dari September, 2017

Top 5 My Favourite Movie Website

Assalamualaikum w.b.t dan selamat sejahtera semua ^_^ Harini nak update sikit pasal hobi aku yang dikatakan tak lekang dek zaman lagi iaitu website movie yang selalu menjadi pilihan aku. Sebagai student, sumber hiburan utama kami selain tidur tak lain dan tak bukan adalah tengok movie laa... Kat sini aku nak share serba sedikit sindiket movie yang aku selalu layan. Ini untuk movie english sahaja.

1. http://www.fmovies.io/
2. http://afdah.to/
3. https://gomovies.net/
4. https://123moviesfull.co/
5. http://sockshare.net/

Sememangnya aku tulis kali ni ringkas dan padat sebab aku tahu korang bukan rajin nak baca sangat. Tips aku kalau nak download boleh guna torch untuk pc dan kalau phone boleh guna uc browser sangat mudah dan pantas. Untuk yang suka subtitle korang boleh download berasingan di subscene nanti korang extract sahaja okeyy. Sekiannnn terima kasih.

My favorite lecturer in matriculation

Imej
SUATU HARI NANTI… Assalamualikum pembaca blog sekalian. Di sini aku nak bercerita sedikit pasal sir yang mengajar aku matematik di matrik pada suatu ketika dahulu. Berbelit ayat kali ni sebab exited nak cerita pasal sir kesayangan aku. Nama sir ini ialah Sir David. Orangnya kurus kering, sempoi dan minat dalam sukan jogging. Apa istimewanya sir sampai aku nak kongsi di sini??? Haaaa… nak habaq laa ni.                 Tiap-tiap kali masuk kelas tak kira lah waktu kuliah kaa, tutoran kaa ataupun lab, lecturer yang lain semestinya akan mengajar menggunakan masa dengan sebaik-baiknya untuk subjek yang diajar. Berbeza dengan sir, kaedah penyampaian sir sangat sempoi sekali. Ada-ada sahaja idea sir untuk usik pelajarnya. Kadang-kadang sir masuk kelas dengan tangan kosong sahaja, tanpa buku, kertas, mahupun pen tetapi pengisiannya didalam kelas tetap memberangsangkan. Banyak kali jugak la sir akan bawak makanan untuk kami sekelas masa waktu tutorannya dan sir izinkan pelajarnya makan sambil be…

Cara mudah baca dan faham

KONSEP PEMBACAAN ·Maksud Pembacaan Mendapatkan maklumat dari buku atau mengasimilasi tulisan, perkataan atau perhubungan individu dengan maklumat melalui pembelajaran visual yang melalui beberapa peringkat: 1.Pengetahuan Pembaca mesti tahu symbol huruf abjad. Ia mesti wujud sebelum pembacaan berlaku. 2.Asimilasi Proses fizikal yang melibatkan pembalikan cahaya dari perkataan yang diterima oleh mata dan diterjemahkan oleh saraf optic pada otak. 3.Intergrasi Dalaman Pemahaman asas yang melibatkan semua bahagian maklumat yang dibaca dengan bahan-bahan berkaitan. 4.Intergrasi Luaran Merangkumi analisis, kritikan, penghargaan atau penentangan. Satu proses yang menyebabkan gabungan seluruh pengetahuan lama dengan pengetahuan baru. 5.Penyimpanan Maklumat Penyimpanan maklumat selalu menjadi masalah kepada pembaca. Penyimpanan maklumat penting untuk membantu murid mengeluarjan kembali maklumat semasa peperiksaan. 6.Pengeluaran Maklumat Kebolehan mengeluarkan maklumat apabila dikehendaki. 7.Komunikasi Keperlua…